Logo

Inloggen

X
Hoofd van Hond
Wenda Las van Bennekom

Wenda is kynologisch instructeur en gedragstherapeut, hiernaast was zij tot 2018 als docent verbonden aan het kynologisch opleidingsinstituut voor instructeurs O&O.

Zij was tevens voorzitter van deze vereniging. Inmiddels is zij verbonden aan de Prins/Edupet Academie, waar zij naast docent ook schrijver is voor aan aantal modulen. Hiernaast werkt zij samen met Eduvet www.eduvet.nl
Voor Eduvet is zij bezig met een bijscholing voor jonge dierenartsen. Onder de naam “Wat komt er nou over de drempel?” is het doel dierenartsen te scholen in het binnen de praktijk veilig om te gaan met Hoog Risicohonden.

Van 2016 tot 2018 heeft zij onderzoek gedaan naar het verantwoord begeleiden van Hoog Risicohonden. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft zij een landelijke bijscholing voor kynologisch instructeurs genaamd: “Zware jongens en Pittige meiden” ontwikkeld. Vanuit dit project was zij werkzaam binnen een werkgroep, die advies uitbracht aan de staatssecretaris, met betrekking tot bijscholing en beleid omtrent de Hoog Risicohonden.
In 2019 heeft zij, op verzoek van Professor S.G Friedman, een artikel over Hoog Risicohonden gepubliceerd bij de International Association of Aplied Animal Behavior in de Verenigde Staten.
Wenda

In 2020 is door haar de Kring Erkend Opleiders Kynologie geïnitieerd. Hierin zijn alle geaccrediteerde opleidingsinstituten in Nederland vertegenwoordigd. Gezamenlijk buigen zij zich tegenwoordig binnen deze kring over verantwoorde begeleiding van dit type honden.

Sinds 2020 is zij eigenaar van het Molosser Training Center: hét kenniscentrum voor Hoog Risicohonden. Naast het geven van kennis, worden hier, binnen een veilige setting, trainingen gegeven om eigenaren te leren hun honden, op een veilige en verantwoorde manier, door de maatschappij te leiden. Hier leidt zij ook aankomend instructeurs op om zich te bekwamen in het omgaan met deze honden.
Vanaf 2022 is zij een van de leden van D.I.T., Dog Intervention Team. Een team dat niet alleen een second opinion wil kunnen geven aan eigenaren met hun hond bij inbeslagname, maar ook een compleet traject waarin zowel hond als baas worden begeleid.

Wenda is zelf eigenaar en fokker van de Deense Mastiff en heeft sinds jaar en dag een enorme affiniteit met de honden van het molossertype. Dit is vele jaren geleden begonnen met een kruising Owcharka. Het was haar al snel opgevallen dat veel eigenaren vinden dat zij niet de begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Veel hondenrassen passen niet in de structuur van de werkhondencursus en een veelgehoorde klacht is, dat eigenaren zich onbegrepen voelen. Teksten als: “Deze honden kunnen nu eenmaal niet werken” of “Deze honden zijn moeilijk te lezen” en zelfs “Gaat u met deze hond maar een stukje van de groep afstaan”, worden al snel uitgesproken als de hond tot de “moeilijke” rassen behoort. Zij is lid van een landelijk actieve werkgroep over de HRH honden. Sinds kort heeft zij het Molosser training- en kennis center opgericht. Hier kunnen eigenaren van deze honden terecht met vragen en opvoedingsproblemen. Met haar eigen honden doet zij aan diverse takken van hondensport die, onder de juiste begeleiding, geschikt zijn voor deze honden.

 

 

 

Gallery van Wenda

Foto Wenda 1
Foto Wenda 2
Foto Wenda 3
Foto Wenda 4
Foto Wenda 5
Foto Wenda 6
Foto Wenda 7
Foto Wenda 8
Foto Wenda 9
10712748_1570679093153749_2003877061956365075_n
Martin met Yngva en Gungnir
pakwerk 1
Wenda met Bro's
Froger